A. F. Skjöldebrandin kuvia Tornionjoelta Guiseppe Acerbin teokseen: Matka Lappiin 1799

Palaa

Päivitetty 08.11.2011
 

Juhani Juhaninpoika Niva eli Vaattojärvi
s. 11.06.1747 Ylitornio, Pello
viisi (5) sukupolvea Juhani Juhaninpojan jälkeläisiä

Juhani Juhaninpoika Niva eli Vaattojärvi syntyi silloisen Ylitornion Pellon kylän Nivan taloon. Juhanin isä oli Juhani Juhaninpoika Kylli eli Niva, joka oli syntynyt noin 1726 ja  kuoli noin 1806. Kyllin talo siirrettiin isä Juhanin aikana Jolmanputaan varrelta Nivanpäähän ja jaettiin nähtävästi 1740-luvulla isä Juhanin ja hänen veljensä Heikin kesken. Isä Juhani oli toisen puolen isäntä 1761-1780. Jaossa Juhanin osa sai nimen Alaniva ja on säilynyt suvun omistuksessa tähän päivään asti ja nykyisin talo on nimeltään Niva. Juhanin äiti oli Valpuri Johanneksentytär. Hän oli syntynyt noin 1727 Kittilässä. Juhanin äidin kuoltua isä Juhani avioitui Malin Heikintytär os. Koivuniemen kanssa, joka oli syntynyt 07.02.1718 Tärännössä.  Puolison vanhemmat olivat Heikki Niilonpoika Koivuniemi ja  Margareta Juhanintytär.
Toisesta avioliitosta oli lapsia:
Niilo Juhaninpoika Niva, syntynyt 1754 Ylitornio, Pello.
Margareta Juhanintytär Niva, syntynyt 15.09.1754 Ylitornio, Pello.
Eeva Juhanintytär Niva, syntynyt 19.12.1757 Ylitornio, Pello.
Iisak Juhaninpoika Niva, syntynyt 31.12.1761 Ylitornio, Pello.
Juhanin Juhaninpojan veli Iisak Juhaninpojasta tuli Nivan talon isäntä isänsä jälkeen ja hänen jälkeläisiään ovat Nivanpään Nivat, Vaaranperän Nivat, Kieksiäisniemen ja Jarhoisen Nivat, Jarhoisen ja Sieppijärven Koskenniemet ja avioliittojen kautta Jarhoisen Ojanperät sekä Kallioniemen ja Väylänpään Rundgrenit.

Juhani Juhaninpoika muutti 1778 Vaattojärvelle ja perusti sinne Vaattojärven eli Nivan talon. Juhanin puoliso oli Margareta Johanintytär os. Antti syntynyt 1750, kuoli 28.08.1846.
Margaretan vanhemmat olivat Johan Hannunpoika Antti ja Margareta Heikintytär os. Iisakki.
Tila luettiin alussa Sieppijärven kylään nimellä Vaattojärvi n:o 10. Kun Vaattojärvi vuodesta 1856 alkaen luetaan omaksi kyläkseen on talo Niva nimellä n:o 10.
Juhanin jälkeen isännäksi tulee Juhanin vanhin poika Salomon. Juhanin poika Taneli Juhaninpoika muutti Venejärvelle ja perusti sinne Nenämaan talon, jota hänen jälkeensä isännöi veli Salomonin vanhin poika Johan Erik. Juhanin Juhaninpojan tytär Brita Kristiina Juhanintytär avioituu
Abraham (Aapo) Heikinpoika Kankaan kanssa ja he perustavat Vaattovaaran talon.

Juhani Juhaninpojan jälkeläisiä ovat Vaattojärven Nivat ja Vaattovaarat, Venejärven Nenämaat, Holckit ja Lakkalat. Avioliittojen kautta Juhani Juhaninpojan sukua Kolarin järvissä ja myöskin Pellon puolella laajasti eri suvuissa.Myöskin Kaulirannan Nivat ovat tätä sukuhaaraa.

Tästä pääset selaamaan Juhani Juhaninpojan sukua

Tässä on esitetty ainoastaan viisi (5) sukupolvea Juhani Juhaninpojan jälkeläisiä.
Sukututkimusohjelmani tietokannassa Juhani Juhaninpoika Nivan eli Vaattojärven jälkeläisiä on tänään 2523 taulua ja henkilöitä n. 12000. Tässä verkkosivuilla olevassa esityksessä on siis vain osa tiedoista. Sinäkin voit osallistua tämän aineiston täydentämiseen ottamalla yhteyttä näiden sivujen ylläpitäjään.

Etusivu - startsida - homebage