A. F. Skjöldebrandin kuvia Tornionjoelta Guiseppe Acerbin teokseen: Matka Lappiin 1799

DNA-tutkimus
Hallitus on päättänyt yksimielisesti tilata laajan DNA-tutkimuksen suvun ns. isälinjasta. Tutkimus on tilattu FamilyTreeDNA-yritykseltä. Tutkimus on laajin Y-habloryhmästä eli ns. isälinjasta tehtävä BigY-tulos. Tutkimuksen tarkoitus on selvittää ja varmentaa asiakirjoihin perustuvaa perinteistä sukututkimusta. Perinteisessä sukututkimuksessa on aina, etenkin hyvin vanhojen sukutietojen suhteen, olemassa epävarmuutta tietojen paikkansapitävyydestä. Tänä päivänä DNA-tutkimusta käytetään yhä laajemmin sukututkimuksessa.
Kohdehenkilö, joka on antanut FamilyTreeDNA:lle toimitetun näytteen on perinteisen sukututkimuksen antamaan tulokseen perustuen miespuolinen sukuun kuuluva, jonka isän puoleiset juuret johtavat suvun vanhimpaan tunnettuun esi-isään Olli Ollinpoika Kylliin. Olli Ollinpoika Kylli oli vanhimmissa tunnetuissa asikirjoissa (jousiveroluettelo 1539 ja maakirja 1543) Kyllin talon isäntä Pellossa.
Olli Ollinpoika Kylli on 15. polvessa kohdehenkilön (näytteen antaneen) esi-isä.FamilyTreeDNA-yritys on saanut kohdehenkilön näytteen ja tulosta käsitellään yrityksen tutkimuslaboratoriossa. BigY-tulos on odotettavissa kesän kuluessa. Alustavat tiedot vahvistavat perinteisen sukututkimuksen tuloksia. Esim. Pellon Eeron suku ja Kuusamon Kyllien suku näyttävät alustavien tutkimustulosten mukaan olevan juuriltaan Kyllin sukua.

Hallitus tiedottaa
Hallitus on etäkokouksessaan päättänyt koronatilanteen johdosta siirtää 18.07.2021 suunnitellun sukukokouksen pidettäväksi ensi vuonna. Tarkempi ajankohta selviää myöhemmin.
Hallitus tiedottaa asiasta kun päätöksiä sukukokouksesta on tehty.

Jäsenmaksu
Muistathan jäsenmaksun! Se on toimintamme ainoa varma tulo.
Kaikki muut kulut maksetaan jäsenmaksuista saatavilla varoilla. Näin jokainen jäsen voi tulla
mukaan pienellä jäsenmaksulla toiminnan jatkoa ajatellen.

Kylli-Nivan sukuseuran uusi jäsenmaksutapa on päätetty Ruotsin Aapuan sukukokuksessa 29.07.2018.
Sukuseuran hallituksen työt ja liikkuminen ovat talkootoimintaan verrattavaa suoritetta.

Jäsenmaksun suuruus on 30 € tai 300 kruunua perhe maksuna / käsittää kolmen vuoden aikajakson.
Ainaisjäsenmaksu on 100 € tai 1000 kruunua.
Maksun saaja Kylli-Nivan sukuseura
Pankki FI92 1171 3000 1111 09
Viite 3450
Ulkomailta maksettaessa on merkittävä tilinumeron lisäksi ilman välilyöntejä jokaisessa
tilisiirrossa BIC-koodi NDEAFIHH


 

Juho Juhonpoika Nivan syntymästä 300 vuotta

Kylli-Nivan sukuseuran hallitus linjasi tavan valmistella sukukousta ja sukujuhlaa Pellon Grannissa 10.10.2020.
Pellossa pidettyyn kokoukseen perustuen olen saanut tehtäväksi koota tiimin, joka rupeaa valmistelemaan
Ylitorniolle suunniteltua Kylli-Nivan sukuseuran juhla- ja vuosikokousta.

1. Olen hallituksen suostumuksella tehnyt Anne Angerian kanssa näytelmä sopimuksen vuoden 2020 lopussa. Sopimuksen ennakkomaksu on hänelle maksettu. Sopimuksessa huomioidaan covid 19 epidemian jatkuminen yli tulevan kesän. Niinpä sopimus on sovittu päättymään 17.07.2022.
Annelle aineistoa sukumme tarinoista näytelmään ovat antaneet: Paavo Korteniemi, Kari Kaulanen ja Seppo Niva. Näytelmässä esitetään Annen ohjaamana rinnakkain 1700 luvun alun elämää ja 1900 luvun elämää.

2. Juhlan juontajaksi olen alustavasti sopinut Onne Nivan sukuhaarasta Unto Nivan.
Onni ja Alarikki Niva, jotka ovat muuttaneet Vaattojärven Hentin talosta Kaulirantaan, heidän puuhistaan kertoo Alarikin suvusta Martti Kallio.

3. Juhlapaikan Ylitornion kunnan kuntosalin olen varannut 18.07.2021 pidettävään tilaisuuteen.
Samaksi päiväksi olen varannut Ylitornion seurakunnan seurakuntasalin ruokailua varten.
Aavasaksan vaaran parkkipaikan suuren hallin katto oli vettä vuotava ja tietysti hometta sisätilassa.
Molempien kanssa on sovittu että THL:n määräyksiä noudatetaan.

4. Jumalanpalveluksen pitäjäksi on lupautunut Paavo Korteniemi ja hänen veljensä Tuomo Korteniemi on luvannut kantaa kortensa kekoomme.

5. Julatilaisuuteen kutsuttuja vieraita vastaanottamaan olen pyytänyt Sanna ja Mikko Hiltusta ( Ylit. Apteekkarit ) ja Iiris Nivan. Tässäpä nämä tähän asti tekemäni valmistelut jotka jatkuvat kevään koittaessa.
Seuraava hallituksen kokous skypessä on kun päätetään mahdollisesti tileistä ja juhlasta ja niiden toteuttamisesta vuonna 2021 tai 2022.

Skypeneuvonpitoja kyllä pidetään jatkossakin.
Pyydänkin ystävällisesti että kukaan ei perusta uusia ryhmiä eikä muutenkaan tee omia järjestelmiä ryhmään. Ryhmää perustaessani skypen ohjelma pyysi koollekutsujana lisäämään itse ryhmän jäsenet omaan ryhmäänsä.

Ilmoittaudu mikäli olet valmis osallistumaan juhlapäivän järjestelyihin.
Ota yhteyttä:
seppo.niva41@gmail.com

Juho Juhonpoika Niva eli Johan Johansson Niva, s. 21.01.1721, k. 1806.

1. puoliso: Valpuri Juhontytär Niva o.s. Panno eli Walborg Johansdotter Panno, s. 1722 Kittilä, k. ennen 1752 Ylitornio, Pello.
Vanhemmat: Johan Hannunpoika Panno (Panulainen), s. 1680 Kittilä, k. 1727 Kittilä ja Elin Hannuntytär Panno (Panulainen) o.s. Pulli, s. 1689 Kittilä, k. 1727 Kittilä.

2. puoliso: Magdalena (Malin) Heikintytär Niva o.s. Koivuniemi eli Magdalena Hindersdotter Koivuniemi, s. 07.02.1718 Pajala, Täräntö, (kaksonen), k. 1782 Ylitornio, Pello.
Vanhemmat: Heikki Niilonpoika Koivuniemi, s. 1679 Pajala, Täräntö, k. 05.05.1740 Pajala, Täräntö ja Margareta Juhontytär Koivuniemi o.s. Kohkoinen-Järvenaita, s. 1685 Ylitornio, Kuivakangas, k. 1767 Täräntö.

Palaa tästä