A. F. Skjöldebrandin kuvia Tornionjoelta Guiseppe Acerbin teokseen: Matka Lappiin 1799

Etusivu - startsida - homebage

Yhteiset esivanhemmat 30.03.2011
Esivanhempien polut

Tämän esivanhempien etsinnän taustalla oli ajatus etsiä yhteisiä esivanhempia henkilöille, joiden juuret ovat Pellossa Nivan eli Kyllin suvussa. Näistä henkilöistä noiden kahden ruotsalaisen naishiihtäjän, Charlotte Kallan ja Ida Ingemarsdotterin juuret ovat jo useamman sukupolven ajan olleet Ruotsissa ja heidän lisäkseen valitsin etsintään kolme teollisuuden miestä, Kolarissa syntyneen Pohjoismaiden suurimman neonmainoksia valmistavan yrityksen toimitusjohtajan Markku Koskenniemen, LKAB:n miehen Markus Petäjäniemen. Markus on Ruotsin kansalainen asuu Luleåssa ja on opiskellut Ruotsissa. Kolmanneksi teollisuuden mieheksi valitsin Erkki Waaran. Hänen isoisänsä oli Pellossa syntynyt Salomon Waara, joka perusti 1880 nahkatehtaan Tervakoskelle. Erkki Waara toimi tehtaan johtajana isoisänsä ja isänsä jälkeen. Mukaan etsintään otin myös tunnetun pellolaisen nyt jo edesmenneen kirjailijan Timo K. Mukan ja ruotsalaisen kirjailijan Bengt Pohjasen, joka kirjoittaa kolmelle kielellä ruotsiksi, suomeksi ja meänkielellä.

Lähtöhenkilöt ovat:
Charlotte Kalla - Ruotsin tämän hetken menestyneimpiä naishiihtäjiä
Ida Ingemarsdotter - Toinen Ruotsin nimekkäistä naishiihtäjistä
Erkki Waara - Tehtaan johtaja Janakkalasta
Markku Koskenniemi - Tammerneon Oy:n perustaja, yritysneuvos, tekniikan kunniatohtori
Bengt Pohjanen - Kirjailija Ruotsin Pajalasta
Timo K. Mukka - Kirjailija Pellon Orajärveltä
Markus Petäjäniemi - LKAB:n markkinointipäällikkö

Etsinnässä kaikille lähtöhenkilöille löytyi yhteisiksi esivanhimmiksi Juhani Juhaninpoika Kylli eli Niva (Johan Johansson Kylli eller Niva) s. 1721 Turtolan Pellon kylän Nivan talosta ja hänen puolisonsa Magdalena (Malin) Heikintytär Koivuniemi (Magdalena Henriksdotter Koivuniemi) s. 1718. Malin oli syntynyt Pajalan Tärännössä Koivuniemen taloon. Malinin äiti oli Övertorneån Kuivakankaan Kohkoisen-Järvenaidan sukua.
Huomatkaa, että kun avaatte jonkun polkulinkin niin avautuvassa taulussa jokainen nimi on linkki, josta avautuu ko. henkilön perhekaavio.

Esivanhempien polut
 

Etusivu - startsida - homebage